Luc Heylens Bestel

BTW actua 2021

3 uur 119,00 €
Dhr. Luc Heylens heeft een lijvig cv inzake btw. Hij startte zijn carrière bij de btw-administratie en werkte nadien o.m. als zelfstandig belastingconsulent, bestuurder en vennoot bij het BTW-Huis. Dhr. Heylens was director van Deloitte Fiduciaire, Tax & Legal Services NV en is lid van het IAB. Hij is auteur van diverse werken over btw, spreker op talrijke seminaries en gerenommeerd lesgever inzake btw. Terug naar overzicht

Weet u onder welke btw-regeling de levering van een goed valt vanuit België naar Noord-Ierland in een B2B context? Weet u of de btw-regeling voor afbraak en heropbouw ook mogelijk is bij grondige verbouwing van een oud gebouw? Wat zijn de nieuwe drempels voor verkopen of afstand? Is de indiening van een OSS-aangifte verplicht?

In deze 3 uur durende Teleseminar krijgt u een overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen, circulaires, parlementaire vragen, voorafgaande beslissingen, nationale en Europese rechtspraak die het afgelopen jaar inzake btw hebben plaatsgevonden.

Komen onder meer aan bod: btw-tarieven ingevolge corona, de reisbureauregeling, het Brexit-verhaal, de nieuwe regeling inzake afbraak van gebouwen en heropbouw van woningen, e-commerce vanaf 1 juli 2021, de tijdelijke tolerantie voor btw op bedrijfswagens, btw inzake onderwijsactiviteiten, de btw-regeling voor paramedische beroepen, psychotherapeuten en terbeschikkingstelling van personeel in vaccinatiecentra en de begrippen "economische activiteit"en "instelling zondere winstoogmerk" binnen het btw-kader.

Kortom, deze opleiding is onmisbaar voor iedere boekhouder, accountant, revisor, fiscalist en belastingconsulent die op de hoogte wenst te blijven van de btw-materie.

Inhoud van deze opleiding

1 Inleiding
2 Btw en Brexit: goederen
3 Btw en Brexit: diensten
4 Afbraak en heropbouw I
5 Afbraak en heropbouw II
6 Andere administratieve commentaar
7 E-commerce na 1 juli 2021
8 Rechtspraak
9 Vragen en antwoorden (deel 1)
10 Vragen en antwoorden (deel 2)