Luc Heylens

Btw in coronatijden


Dhr. Luc Heylens heeft een lijvig cv inzake btw. Hij startte zijn carrière bij de btw-administratie en werkte nadien o.m. als zelfstandig belastingconsulent, bestuurder en vennoot bij het BTW-Huis. Dhr. Heylens was director van Deloitte Fiduciaire, Tax & Legal Services NV en is lid van het IAB. Hij is auteur van diverse werken over btw, spreker op talrijke seminaries en gerenommeerd lesgever inzake btw. Terug naar overzicht

In deze Teleseminar-sessie (1u) bespreekt Luc Heylens de specifieke btw-maatregelen die zijn genomen in verband met corona. Eerst wordt het gratis wegschenken van goederen behandeld. Vervolgens worden de verlaagde btw-tarieven in detail toegelicht. Tot slot worden enkele andere maatregelen besproken, waaronder die voor forfaitaire belastingplichtigen.

Komen onder meer aan bod: onttrekkingen, begunstigden en verplichtingen bij schenkingen door ondernemingen, schenkingen van computers, het verlaagd tarief op mondmaskers en handgels, het tijdelijk verlaagd tarief voor de horeca, bedoelde diensten en dienstverrichters inzake horeca, voorverpakte producten, gesplitste tarieven in de horeca, vrijstelling btw bij invoer, steunmaatregelen voor forfaitaire belastingplichtigen, AGB en APB's.

Kortom, in deze sessie verneemt u alles over de gunstmaaregelen die werden genomen door de overheid op btw-vlak om de ondernemingen te steunen in hun strijd tegen Corona.