Luc Heylens Bestel

Btw actua 2019

3 uur 119,00 € Dhr. Luc Heylens heeft een lijvig cv inzake btw. Hij startte zijn carrière bij de btw-administratie en werkte nadien o.m. als zelfstandig belastingconsulent, bestuurder en vennoot bij het BTW-Huis. Dhr. Heylens is director van Deloitte Fiduciaire, Tax & Legal Services NV en is lid van het IAB. Hij is auteur van diverse werken over btw, spreker op talrijke seminaries en gerenommeerd lesgever inzake btw. Terug naar overzicht

In deze 3 uur durende Teleseminar krijgt u een overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen, circulaires, parlementaire vragen, voorafgaande beslissingen, nationale en Europese rechtspraak die het afgelopen jaar inzake B.T.W. hebben plaatsgevonden.

Komen onder meer aan bod: de nieuwe wetgeving inzake onroerende verhuur sinds 1 januari 2019, het gewijzigde btw-boetebeleid, de nieuwe voucherregeling, de btw-bouwaangifte, de btw-regeling op het wegschenken van voedingsmiddelen, de vrijstelling voor maatschappelijk werk, de btw medecontractant, de nieuwe definitie van exporteur inzake douane, de automatisering van een uitvoerbare titel inzake btw, pro deo diensten, de btw-vrijstelling op sportprestaties, het btw-tarief voor deelname aan een ontsnappingsspel, de gewijzigingde Europese regelgeving rond e-commerce, het tarief voor elektronische publicaties en de zogenaamde generalized reverse charge. Er wordt afgesloten met een vooruitblik op de Brexit.

Kortom, deze opleiding is onmisbaar voor iedere boekhouder, accountant, revisor, fiscalist en belastingconsulent die op de hoogte wenst te blijven van de btw-materie.

Inhoud van deze opleiding

1 Wetgeving: nieuw boetebeleid
2 Wetgeving: onroerende verhuur
3 Wetgeving: onroerende verhuur II
4 Andere wettelijke aanpassingen
5 Administratieve wijzigingen, commentaren
6 Rechtspraak
7 Wijzigingen op Europees vlak