Luc Heylens Bestel

BTW actua 2022

3 uur 139,00 €
Dhr. Luc Heylens heeft een lijvig cv inzake btw. Hij startte zijn carrière bij de btw-administratie en werkte nadien o.m. als zelfstandig belastingconsulent, bestuurder en vennoot bij het BTW-Huis. Dhr. Heylens was director van Deloitte Fiduciaire, Tax & Legal Services NV en is lid van het IAB. Hij is auteur van diverse werken over btw, spreker op talrijke seminaries en gerenommeerd lesgever inzake btw. Terug naar overzicht

Weet u tot wanneer een forfaitaire btw-regeling uiterlijk van toepassing kan zijn? Weet u waarop dient te worden gelet indien u de terbeschikkingstelling van gemeubelde logies btw-vrij wenst te houden? Weet u onder welke voorwaarden sportlessen en soprtbegeleiding online kunnen worden vrijgesteld van btw?

In deze 3 uur durende Teleseminar krijgt u een overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen, circulaires, parlementaire vragen, voorafgaande beslissingen, nationale en Europese rechtspraak die het afgelopen jaar inzake btw hebben plaatsgevonden.

Komen onder meer aan bod: de forfaitaire btw-regelingen, gemeubelde logies, , de gewijzigde btw-regels voor medische en paramedische beroepen, de nieuwe regels voor e-commerce, de afbraak en heropbouw van gebouwen, de exploitatie van sportinfrastructuur, de btw op goederentransport bij uitvoer, diensten gefactureerd aan bouwpromotoren, het verlaagd btw-tarief bij verbouwingswerken en het verbeterend stuk bij aanvraag tot teruggaaf van btw.

Kortom, deze opleiding is onmisbaar voor iedere boekhouder, accountant, revisor, fiscalist en belastingconsulent die op de hoogte wenst te blijven van de btw-materie.

Inhoud van deze opleiding

1 Wettelijk kader
2 Wettelijk kader: medische en paramedische beroepen
3 Administratieve commentaren: E-commerce I
4 Administratieve commentaren: E-commerce II
5 Administratieve commentaren: affbraak en heropbouw
6 Andere administratieve commentaren
7 Rechtspraak
8 Vragen