Luc Heylens Bestel

Btw actua 2020

3 uur 119,00 €
Dhr. Luc Heylens heeft een lijvig cv inzake btw. Hij startte zijn carrière bij de btw-administratie en werkte nadien o.m. als zelfstandig belastingconsulent, bestuurder en vennoot bij het BTW-Huis. Dhr. Heylens was director van Deloitte Fiduciaire, Tax & Legal Services NV en is lid van het IAB. Hij is auteur van diverse werken over btw, spreker op talrijke seminaries en gerenommeerd lesgever inzake btw. Terug naar overzicht

In deze 3 uur durende Teleseminar krijgt u een overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen, circulaires, parlementaire vragen, voorafgaande beslissingen, nationale en Europese rechtspraak die het afgelopen jaar inzake btw hebben plaatsgevonden.

Komen onder meer aan bod: het wegschenken van voeding en niet-voeding, de maandelijkse teruggaaf voor starters, de quick fixes, werken uitgevoerd door de huurder, (para)medische samenwerkingsverbanden, de opeisbaarheid van de btw, materieel werk aan roerende goederen in IC-verband, het verlaagd tarief voor bomen en planten bij tuinaanleg en -onderhoud, de btw-eenheid, het verlaagd tarief voor verbouwingswerken en voor foto's, de aftrek van btw op publiciteitskosten, medische vrijstellingen, het recht op toegang tot seminaries, de uitvoervrijstelling, kettingverkopen en de teruggaaf van btw voor fisctieve transacties.

Kortom, deze opleiding is onmisbaar voor iedere boekhouder, accountant, revisor, fiscalist en belastingconsulent die op de hoogte wenst te blijven van de btw-materie.

Inhoud van deze opleiding

1 Wetgeving
2 Wetgeving: Quick fixes
3 Administratief: Werken aan gehuurd gebouw
4 Administratief: (Para)medische samenwerkingsverbanden
5 Administratief: Opeisbaarheid btw
6 Administratief: IC-diensten, materieel werk mbt roerende goederen
7 Administratief: Verlaagd tarief bomen en planten
8 Administratief: Btw-eenheid
9 Rechtspraak