Luc Heylens Bestel

Btw-boeten in detail

2 uur 99,00 €
Dhr. Luc Heylens heeft een lijvig cv inzake btw. Hij startte zijn carrière bij de btw-administratie en werkte nadien o.m. als zelfstandig belastingconsulent, bestuurder en vennoot bij het BTW-Huis. Dhr. Heylens was director van Deloitte Fiduciaire, Tax & Legal Services NV en is lid van het IAB. Hij is auteur van diverse werken over btw, spreker op talrijke seminaries en gerenommeerd lesgever inzake btw. Terug naar overzicht

In dit seminarie (2u) overloopt Luc Heylens met ons de toepasselijke boeten inzake de btw-regelgeving. Vooreerst worden de soorten boeten besproken. Vervolgens wordt het nieuw boetebeleid van de Btw-Administratie (sinds 2018) toegelicht, voorzien van talrijke voorbeelden inzake gemaakte fouten, opgelegde boeten en mogelijke kwijtschelding of vermindering.

Komen onder meer aan bod: de factureringsplicht, binnenlandse verrichtingen, gebrekkige toepassing van de btw-regeling, ten onrechte toepassing van verleggingsregels, onjuistheden in boekhouding vastgesteld bij controle, vastgestelde overtredingen bij IC-leveringen, driehoeksverkeer, uitvoer en invoer, overtredingen op de aftrekregeling, de controle op de bouwwaarde, administratieve boeten op aangifte- en andere verplichtingen en de mogelijke kwijtschelding en eventuele vermindering van bepaalde opgelegde btw-boeten.

Kortom, na het volgen van dit seminarie bent u op de hoogte van het huidig boetebeleid van de Btw-Administratie.

Inhoud van deze opleiding

1 Toepasselijke boeten in btw
2 Proportionele boeten
3 Proportionele boeten (vervolg)
4 Proportionele boeten (vervolg 2)
5 Niet proportionele boeten
6 Nieuw boetebeleid vanaf 2018