Luc Heylens Bestel

Btw en autokosten

2 uur 99,00 €
Dhr. Luc Heylens heeft een lijvig cv inzake btw. Hij startte zijn carrière bij de btw-administratie en werkte nadien o.m. als zelfstandig belastingconsulent, bestuurder en vennoot bij het BTW-Huis. Dhr. Heylens was director van Deloitte Fiduciaire, Tax & Legal Services NV en is lid van het IAB. Hij is auteur van diverse werken over btw, spreker op talrijke seminaries en gerenommeerd lesgever inzake btw. Terug naar overzicht

Weet u welke voertuigen onderworpen zijn aan de aftrekbeperking van 50%? Weet u welke kosten er onderworpen zijn aan de 50%-regeling? Welke aftrek moet er toegepast worden bij de doorrekening van autokosten? Weet u wanneer het verlaagd tarief van 6% kan worden gebruikt? Weet u hoe de btw binnen een leasingovereenkomst moet worden toegepast?

In dit seminarie licht Luc Heylens het btw-aspect op autokosten toe. Vooreerst wordt het recht op aftrek van autokosten besproken. Vervolgens worden de gemengd gebruikte voertuigen, de verkoop van wagens en de doorrekening van autokosten behandeld. Tot slot worden nog enkele specifieke topics overlopen.

Komen onder meer aan bod: het recht of aftrek volgens het gebruiks- en bestemmingsprincipe, de rechthebbenden op aftrek, de herzieningstermijn, uitsluitingen en beperkingen op het recht op aftrek, zaken die niet onder de 50%-beperking vallen, doorrekening van autokosten, de verhuur van voertuigen, gemengde en gedeeltelijke belastingplichtigen, gemengd gebruikte voertuigen, de berekening van de normale waarde, de tankkaart, de btw op de verkoop van autovoertuigen, factuurvermeldingen, het bewijs van intracommunautaire leveringen, parlementaire vragen en rechtspraak en bij te houden registers.

Kortom, deze opleiding belicht het actuele btw-standpunt inzake autokosten.

Inhoud van deze opleiding

1 Recht op aftrek: algemeen
2 Recht op aftrek: uitsluitingen en beperkingen
3 Gemengd gebruikte voertuigen
4 Btw bij verkoop autovoertuigen
5 Doorrekening van kosten
6 Andere topics