Marc Gielis Bestel

Onroerend goed in de vennootschap

1 uur 59,00 €
Marc Gielis heeft met zijn licentiaat Handelwetenschappen, graduaat Fiscale Wetgeving en graduaat Bedrijfsadministratie een ruime opleidingsbasis genoten. Hij is adviseur financiële planning en belastingconsulent bij accountantskantoor Decupere & Partners. Voorheen werkte hij een 20-tal jaar bij Bank J. Van Breda & C° als expert in fiscaal en patrimoniaal advies. Hij begeleidt dagdagelijks zelfstandige ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Marc is gastdocent aan diverse opleidingsinstituten, auteur van menig fiscaal artikel en enkele boeken en een gewaardeerd spreker op seminaries.

Terug naar overzicht

Weet u wat de redenen zijn om een onroerend goed in de vennootschap aan te kopen? Weet u welke nadelen eraan verbonden zijn? En als u de voordelen met de nadelen heeft afgewogen, zou u dan beslissen om uw gezinswoning in uw vennootschap onder te brengen? Of toch eerder niet?

In de eerste sessie (1u) van drie inzake onroerend goed in de vennootschapsbelasting bespreekt Marc Gielis de voor- en nadelen van onroerend goed in de vennootschap.

Komen onder meer aan bod: privébewoning van een onroerend goed van de vennootschap, de aankoop van onroerend goed via de vennootschap, de gesplitste aankoop in de vennootschap, registratierechten en vennootschapsbelasting, de criteria voor verlaagd tarief van de kmo-vennootschap, de aftrekbaarheid van kosten, de investeringsaftrek, artikel 49 WIB1992 en de bezoldigingstheorie, de erfbelasting, de burgerrechtelijke schenkingstarieven versus inbreng van onroerend goed in de vennootschap, de meerwaarde op grond, de belaste meerwaarde van onroerend goed in de vennootschapsbelasting, de gespreide meerwaarde bij herinvestering, de verkoop van aandelen en het vererven van de gezinswoning.

Na het volgen van deze sessie weet u precies waarom u een onroerend goed wel of juist niet in een vennootschap onderbrengt.

Inhoud van deze opleiding

1 Algemeen
2 Voordelen onroerend goed in vennootschap
3 Nadelen onroerend goed in de vennootschap