Marc Gielis Bestel

Onroerend goed onttrekken aan de vennootschap

1 uur 59,00 €
Marc Gielis heeft met zijn licentiaat Handelwetenschappen, graduaat Fiscale Wetgeving en graduaat Bedrijfsadministratie een ruime opleidingsbasis genoten. Hij is adviseur financiële planning en belastingconsulent bij accountantskantoor Decupere & Partners. Voorheen werkte hij een 20-tal jaar bij Bank J. Van Breda & C° als expert in fiscaal en patrimoniaal advies. Hij begeleidt dagdagelijks zelfstandige ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Marc is gastdocent aan diverse opleidingsinstituten, auteur van menig fiscaal artikel en enkele boeken en een gewaardeerd spreker op seminaries.

Terug naar overzicht

Weet u welke de redenen kunnen zijn om een onroerend goed aan de vennootschap te onttrekken? Weet u via welke manieren dit kan gebeuren en welke prijskaartje daaraan vasthangt? Welke zijn de aandachtspunten die men bij elke onttrekking in het oog dient te houden?

In de derde sessie (1u) van drie inzake onroerend goed in de vennootschapsbelasting bespreekt Marc Gielis hoe men een onroerend goed fiscaalvriendelijk - zowel op niveau van directe belastingen als op het vlak van btw - kan onttrekken aan de vennootschap.

Komen onder meer aan bod: de mogelijk redenen om vastgoed uit de vennootschap te onttrekken, de verkoop van het onroerend goed, de verkoop van aandelen, de vereffening van de vennootschap, de inbetalinggeving, de dividenduitkering in natura en de k,apitaalvermindering in natura, het verdelingsrecht, de schenking van aandelen en de onttrekking van de blote eigendom.

In deze sessie verneemt u hoe u op een fiscaalvriendelijke manier een onroerend goed kan onttrekken aan de vennootschap.

Inhoud van deze opleiding

1 Inleiding
2 Verkoop onroerend goed
3 Verkoop aandelen
4 Vereffening
5 Inbetalinggeving
6 Dividend in natura
7 Kapitaalvermindering in natura
8 Varia