Marc Gielis Bestel

Vermogen ontrekken aan de vennootschap: bezoldiging bedrijfsleider

1 uur 59,00 €
Marc Gielis heeft met zijn licentiaat Handelwetenschappen, graduaat Fiscale Wetgeving en graduaat Bedrijfsadministratie een ruime opleidingsbasis genoten. Hij is adviseur financiële planning en belastingconsulent bij accountantskantoor Decupere & Partners. Voorheen werkte hij een 20-tal jaar bij Bank J. Van Breda & C° als expert in fiscaal en patrimoniaal advies. Hij begeleidt dagdagelijks zelfstandige ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Marc is gastdocent aan diverse opleidingsinstituten, auteur van menig fiscaal artikel en enkele boeken en een gewaardeerd spreker op seminaries.

Terug naar overzicht

Weet u wat de positieve gevolgen zijn van het uitkeren van een bezoldiging voor de vennootschap en voor haar bestuurder(s)? Weet u wanneer een tantième of een dividenuitkering kan worden ingezet? Wist u dat de kmo-definitie een steeds belangrijker rol speelt voor het bekomen van fiscale gunstmaatregelen? En wat houdt deze kmo-definitie nu precies in?

In deel 2 (1 uur) van de 14-delige reeks rond "Vermogen onttrekken aan de vennootschap" overloopt Marc Gielis met u de voordelen en nadelen van het uitkeren van een bezoldiging aan de bestuurders. De bedrijfsleidersbezoldiging en het verschil met de tantièmes en dividenduitkering worden besproken. Eveneens wordt er een alternatief aangereikt mocht de hoogte van de bezoldiging fiscaal oninteressant worden in de personenbelasting, namelijk de managementvennootschap.

Komen onder meer aan bod: de fiscale druk op bestuurdersbezoldigingen, het garanderen van pensioenopbouw, de vermindering van kmo-belasting in het kader van de minimale bruto bestuurdersbezoldiging, de voorwaarden voor het gunstig kmo-tarief, de tantième, de dividenduitkering, de kmo-definitie, de kmo-criteria bij consolidatie, de switch van van grote naar kmo-vennootschap of omgekeerd en de managementvennootschap.

Kortom: na het volgen van deze sessie kunt u bepalen of vermogensonttrekking via een bezoldiging interessant voor u is en waar u bij de bepaling van de hoogte van dit inkomen best rekening mee kan houden.

Inhoud van deze opleiding

1 De bedrijfsleidersbezoldiging
2 Dividenduitkering
3 Vennootschapsvorm
4 Vragen