Marc Gielis Bestel

Vermogen onttrekken aan de vennootschap: vererving

1 uur 59,00 €
Marc Gielis heeft met zijn licentiaat Handelwetenschappen, graduaat Fiscale Wetgeving en graduaat Bedrijfsadministratie een ruime opleidingsbasis genoten. Hij is adviseur financiële planning en belastingconsulent bij accountantskantoor Decupere & Partners. Voorheen werkte hij een 20-tal jaar bij Bank J. Van Breda & C° als expert in fiscaal en patrimoniaal advies. Hij begeleidt dagdagelijks zelfstandige ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Marc is gastdocent aan diverse opleidingsinstituten, auteur van menig fiscaal artikel en enkele boeken en een gewaardeerd spreker op seminaries.

Terug naar overzicht

Weet u of de liquidatiereserve steeds aan de vruchtgebruiker ten goede komt? Weet u of de liquidatiereserve kan toegepast worden wanneer de familiale regeling van toepassing is?

In deel 14 (1 uur) van de 14-delige reeks rond "Vermogen onttrekken aan de vennootschap" bespreekt Marc Gielis hoe de liquidatiereserve en de familiale onderneming (in het kader van successieplanning) kan gebruikt worden om fiscaalvriendelijk vermogen te onttrekken aan de vennootschap.

Komen onder meer aan bod: de dividendkost, de voorwaarden voor uitkering, het VVPRbis en het VVPRter, de tarieven voor schenking en vererving, het schenken of erven van een familiebedrijf, de participatievoorwaarde, de activiteitsvoorwaarde, de holding, vastgoed in de vennootschap, de continuïteitsvoorwaarde en de fiscale impact van een vermindering van kapitaal of eigen vermogen.

Kortom, na het volgen van deze sessie bent u op de hoogte van de rol van de liquidatiereserve en de familiale onderneming in het fiscaalvriendelijk vermogen onttrekken aan de vennootschap

Inhoud van deze opleiding

1 Liquidatiereserve
2 Successie
3 Successie en de familiale vennootschap
4 Vragen