Maurice De Mey Bestel

Autokosten

3 uur 119,00 € 101,15 € 15 jaar Teleseminar: 15% korting van 27 november t.e.m. 30 november
Maurice De Mey is Tax Director HR bij BNPParibasFortis. Hij is docent aan de Fiscale Hogeschool en is auteur van diverse referentiewerken waaronder het Handboek Personenbelasting en het Fiscaal Compendium.

Maurice De Mey est directeur de l’impôt des ressources humaines à BNPParibasFortis. Il est un conférencier à la Haute école de fiscalité et est l'auteur de plusieurs ouvrages de référence, parmi lesquels le manuel des impôts des particuliers et le Compendium fiscal.
Terug naar overzicht

Autokosten werden op fiscaal vlak stevig gewijzigd gedurende de voorbije jaren. Voor het aanslagjaar 2020 is dat niet anders. In deze opleiding geeft Maurice De Mey in detail toelichting bij de behandeling van autokosten in de directe belastingen. Dit leerstuk is zonder onderscheid van toepassing op de personen- en vennootschapsbelasting. Komen onder meer aan bod: het voordeel van alle aard, de aftrekbaarheid van autokosten, de types auto's waaronder hybrides en electrische voertuigen, de toepasbare normen inzake CO2-uitstoot enz. We hebben inmiddels te maken met een uitgebreide materie die ook in de toekomst nog meermaals zal worden veranderd door het streven naar vergroening van de autofiscaliteit.

De autofiscaliteit onderging voor het aanslagjaar 2020 alweer belangrijke wijzigingen. Een update van de materie is daarom aangewezen voor elke fiscaal adviseur, met het oog op het invullen van de aangiftes personen- en vennootschapsbelasting.