Pieter Van Aerschot Bestel

Gerechtelijke reorganisatie

2 uur 99,00 €
Pieter Van Aerschot is advocaat-vennoot bij advocatenkantoor Mr. Franklin. Hij is specialist in intellectuele rechten, privacy- en insolventierecht. Hij begeleidt start-ups en als gecertificeerd Data Protection Officer begeleidt hij ook ondernemingen bij de GDPR-implementatie. Hij wordt regelmatig door de rechtbank aangesteld als curator, vereffenaar, voorlopig bewindvoerder van ondernemingen en geeft in zijn vakdomeinen lezingen voor ondernemers, cijferberoepers, advocaten en magistraten. Terug naar overzicht

Welke mogelijkheden zijn er om ondernemingen in moeilijkheden in een vroeg stadium terug op de rails te krijgen? Wat houdt de informatieverplichting van de cijferberoeper concreet in? Welke risico’s loopt een cijferberoeper bij de begeleiding van een onderneming in moeilijkheden? En worden de voorwaarden tot gerechtelijke reorganisatie anders geïnterpreteerd in Coronatijden?

De gerechtelijke reorganisatie biedt de mogelijkheid om een onderneming tegen ongeduldige schuldeisers en persoonlijke claims te vermijden. Voor de cijferberoeper is in deze procedure een belangrijke rol weggelegd. In deze opleiding bespreekt meester Van Aerschot hoe de gerechtelijke reorganisatie bedrijven in financiële moeilijkheden soelaas kan bieden om ze in een vroeg stadium terug op de rails te krijgen. Bijzondere aandacht gaat naar de informatieverplichting van de cijferberoeper, de risico’s die de cijferberoeper bij de begeleiding van een onderneming in moeilijkheden loopt en de vraag of de voorwaarden tot gerechtelijke reorganisatie anders geïnterpreteerd worden in coronatijden.

Bijzondere aandacht gaat naar de informatieverplichting van de cijferberoeper, de risico’s die de cijferberoeper bij de begeleiding van een onderneming in moeilijkheden loopt en de vraag of de voorwaarden tot gerechtelijke reorganisatie anders geïnterpreteerd worden in coronatijden.

Kortom, dit seminarie bespreekt wat u als cijferberoeper kan betekenen voor uw klanten in financIele moeilijkheden

Inhoud van deze opleiding

1 Inleiding en historiek
2 Verruimd toepassingsgebied
3 Opsporing van ondernemingen in moeilijkheden
4 Rol van de cijferberoeper
5 Gerechtelijke reorganisatie
6 Vereisten voor een gerechtelijke reorganisatie
7 Verdere afhandeling van de aanvraag WCO